Što se to služilo i jelo na ovogodišnjem izboru nagrade Poduzetnik godine? Naš tim koji je vodio Vedran Stojanac osmislio je riblji, mesni i vege meni koji se služio uzvanicima. Riblji slijed činio je carpaccio jadranske grdobine s mariniranim rotkvicama, soubiseom od češnjaka, prženim kaparima i ribljim čipsom. Glavno jelo bila je gregada, poširani medaljoni divlje bijele ribe na kremi od žute mrkve sa sotiranim krumpirom, čipsom od raštike i ribljim jusom. Desert su bili canolli s kremom paške skute i kandiranom koricom limuna uz kompot kumkvata te kremu od pistacije.
Mesni meni činio je Tataki, marinirani odležani striploin s džemom od luka, ukiseljenim šenonom, majonezom od hrena i čipsom od čičoke. Glavno jelo u mesnom meniju bili su sporo kuhani teleći obrazi na pireu od pastrnjaka, karamelizirana ljutika, mahune sa žara i jus od smrčka. Sve ovo zaokružio je desert Canolli.
Veganski meni počeo je carpaccio mariniranih tikvica, dimljene majoneze od limuna, cvijeta tikvice punjene kremom od tofua s krekerima od riže. Glavno jelo bile su zapečene rolice pirovog tijesta punjene crvenom lećom i seitanom na kremi od graška uz sotirane šparoge te karamelizirane cvjetače i coulise špinata. Sve je zaokruženo sporo kuhanim kruškama u portu, karameli, sorbetu od limuna uz dehidrirane maline i hrskave od badema.
Ove studijske fotografije nastale su u fazi pripreme jela i degustacije istih uoči definiranja finalnog menija za ovu svečanost.










FOTO: Cropix za Catering Kvatrić
-
KONTAKTIRAJTE NAS
Javite nam se kako bismo vam mogli predstaviti jedinstvenu ponudu u skladu s vašim preferencijama i željama